Over mij

 

Ik ben Joëlle Mertens, sinds 2006 werkzaam in Gezondheidscentrum Vrachelen (Oosterhout, NB).

Als medepraktijkhouder van Fysiotherapie en Psychologie Van Gurp & Mertens, combineerde ik mijn rol als fysiotherapeut met die van psycholoog. Omdat mijn hart meer uitging naar de psychische kant van klachten verschoof mijn aandacht echter steeds meer richting de psychologie. Vanaf april 2021 werk ik daarom, op dezelfde locatie, vanuit mijn eigen Praktijk voor Psychologie Mertens.

Gedurende de afgelopen 15 jaar heb ik me gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie (2012) en EMDR (2018). Beiden zijn behandelmethoden waarvan bij vele klachten het effect wetenschappelijk is aangetoond.

Mijn kennis en ervaring op het gebied van psychosomatiek (klachten waarbij er sprake is van een wisselwerking tussen lichaam en geest) komen me daarbij nog altijd van pas.

 

Kwaliteit

Het leveren van een zo goed mogelijk psychologisch product (het algeheel welbevinden van de cliënt), waarbij de hulpvraag van de cliënt te allen tijde leidend is, heeft voor mij de hoogste prioriteit. Om dat te kunnen waarborgen investeer ik veel in bij-/ nascholing, en in overleg met collega psychologen en andere zorgverleners in de eerste lijn (zowel binnen als buiten het gezondheidscentrum). Tevens dragen mijn professionele- en levenservaring bij aan het goed kunnen beoordelen van psychische problematiek en de daarbij best aansluitende behandeling. Is de inschatting dat u bij mij niet op de juiste plaats bent, dan ken ik de mogelijkheden om door te verwijzen. Naast het leveren van inhoudelijke kwaliteit van zorg ben ik goed bereikbaar en toegankelijk. Kwaliteit gerelateerde zaken zijn vastgelegd in een kwaliteitsstatuut.

Ik streef ernaar dat cliënten zich bij mij op hun gemak, begrepen en onbevooroordeeld bejegend voelen. Zo kunnen we samen de klachten het beste onderzoeken én behandelen.

Zijn er opmerkingen of ideeën, dan sta ik daar altijd voor open!